Vaststelling bestemmingsplan Ginneken, Baronielaan 228

Logo Breda

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 17 september 2020 het bestemmingsplan Ginneken, Baronielaan 228 (NL.IMRO.0758.BP2018212009-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een woningbouw-ontwikkeling rondom Villa Trianon aan de Baronielaan 228 te Breda. Het voornemen is om de rijksmonumentale villa te transformeren tot maximaal twee woningen, al dan niet gecombineerd met kantoorruimte. Het bestaande koetshuis (als uitbreiding bij de villa) wordt gesloopt. Hierdoor wordt een doorgang gecreëerd naar de nieuwbouw op het achterterrein in de vorm van één complex voor twaalf appartementen. Aan de Okeghemlaan worden drie grondgebonden stadswoningen gerealiseerd. De parkachtige tuin wordt heringericht en overdag toegankelijk gemaakt voor recreanten. Het plangebied ligt op de hoek van de Baronielaan en de Okeghemlaan

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen zijn in het vaststellingsbesluit, welke als bijlage is toegevoegd bij het vastgestelde bestemmingsplan, opgenomen.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan, met alle bijbehorende stukken, ligt vanaf 16 oktober 2020 ter inzage.

Alle genoemde stukken zijn digitaal te raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

De beroepstermijn loopt van 17 oktober 2020 tot en met 27 november 2020. Gedurende deze termijn van zes weken is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

C risis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet is op deze beroepsprocedure van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

 

Het gevolg van het van toepassing zijn van de Crisis- en Herstelwet is verder dat:

- De rechter uitspraak moet doen binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn;

- Decentrale overheden niet meer in beroep kunnen gaan tegen een besluit van een ander overheidsorgaan, tenzij het besluit tegen hen is gericht.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, twitter @breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076.

 

Naar boven