Kennisgeving omgevingsvergunning “Noordsingel 250 & 276 t/m 290 en Heemsteêstraat 3 en 5”

Logo Rotterdam

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een 1e fase omgevingsvergunning hebben verleend ten behoeve van de realisatie van een nieuwbouw appartementencomplex met 57 woningen te bouwen op de locatie Noordsingel 250 en 276 t/m 290 en Heemsteêstraat 3 en 5, 3032 BN te Rotterdam. Het plan wordt gerealiseerd op een leegkomend perceel na sloop van een bestaand kantoorgebouw en appartementencomplex. De locatie ligt op de hoek van de Noordsingel en de Heemsteestraat. De achterzijde van het projectgebied grenst aan de woningen aan de Agniesestraat. De westzijde grenst aan het appartementenblok Noordsingel 294-330.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, alsmede het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, liggen met ingang van vrijdag 16 oktober 2020 tot en met vrijdag 27 november ter inzage en zijn beschikbaar via de website www.overheid.nl. De stukken kunnen geraadpleegd worden door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij ‘Berichten over uw buurt’.

Mocht u de stukken ‘op papier’ willen inzien dan kunt u, gedurende de termijn van de terinzagelegging op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met telefoonnummer 010 – 489 4125, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan van zaterdag 17 oktober 2020 tot en met vrijdag 27 november 2020 beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

- tijdig tegen het ontwerpbesluit zienswijzen heeft ingebracht; of

- aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt, indien u beroep hebt ingesteld

tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a.

schorsing) indienen bij voornoemde rechtbank. Voor het in behandeling nemen van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

NB: Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de

belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden bij aanvoert

tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe

beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en

herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 14 oktober 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven