Technische aanpassing beheersverordening Leersum vastgesteld

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat de gemeenteraad op 8 oktober 2020 drie beheersverordeningen heeft vastgesteld, waaronder ‘Woongebied Leersum 2e herziening’ (identificatienummer: NL.IMRO.1581.LSMwoongebied2eher-BV01).

Wat houd deze beheersverordening in?

Het gaat om een regeling waarin het bouwen en het gebruik van gronden is geregeld zoals bij een bestemmingsplan. Deze beheersverordening geldt voor het woongebied in Leersum. Besloten is om voor dit gebied een technische aanpassing door te voeren in de daar geldende beheersverordening. Deze technische aanpassing was nodig omdat in een uitspraak van de Raad van State in een zaak van de gemeente Enschede duidelijk is gemaakt dat een beheersverordening en een paraplubestemmingsplan niet tegelijkertijd geldig kunnen zijn. Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is een paraplubestemmingsplan vastgesteld: het paraplubestemmingsplan ‘Stedenbouwkundige bepalingen bouwverordening’. Daarin zijn aanvullende regels opgenomen voor met name parkeren. Op het moment van vaststelling in 2018 gold dit voor de hele gemeente. Daardoor is er ook voor een drietal beheersverordeningen onduidelijkheid ontstaan over de geldigheid, waaronder deze beheersverordening. Om die reden heeft de gemeenteraad deze beheersverordeningen opnieuw vastgesteld inclusief de regels uit het paraplubestemmingsplan. Er zijn dus geen nieuwe regels geïntroduceerd. Daardoor is alles juridisch weer goed geregeld zoals het was bedoeld.

Hoe kunt u de beheersverordening inzien of raadplegen?

De beheersverordening (en de daarop betrekking hebbende stukken) zijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl./terinzage.

U kunt de plannen ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Inwerkingtreding

Tegen de vaststelling van de beheersverordening is geen beroep mogelijk. De beheersverordening treedt in werking op 16 oktober 2020.

 

Naar boven