Terinzagelegging ontwerpbesluit(en) stadion Feyenoord City

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken de ter inzagelegging bekend van:

-de ontwerp omgevingsvergunning stadion Feyenoord City;

-de ontwerp omgevingsvergunning verplaatsing radarpost;

-de ontwerp watervergunning van het waterschap Hollandse Delta voor het realiseren van een stadion, een spooroverkapping en een wijziging van de primaire waterkering.

Omschrijving locatie en project

Binnen het gebied Stadionpark, in de wijken IJsselmonde en Feijenoord in Rotterdam-Zuid, vindt de komende jaren de ontwikkeling Feyenoord City plaats. Een grote gebiedsontwikkeling waarbinnen, onder meer, een stadion aan de Nieuwe Maas wordt gerealiseerd.

Coördinatie in 2 ‘coördinatiemandjes’

De gemeenteraad van Rotterdam heeft op 20 februari 2020 besloten de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30, lid 1, sub a en b, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de voorbereiding en bekendmaking van de (ontwerp) besluiten die nodig zijn voor het realiseren van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. De coördinatie wordt verzorgd door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam. De coördinatie vindt gefaseerd plaats in 2 coördinatie ‘mandjes’.

Het ontwerpbestemmingsplan Feyenoord City, met bijbehorende ontwerpbesluiten, werd eerder (van vrijdag 28 februari 2020 tot en met donderdag 9 april 2020) ter inzage gelegd en vormde de eerste fase (1e mandje) van deze gecoördineerde procedure. Nu wordt de tweede fase in de coördinatie (het 2e ‘mandje’) ter inzage gelegd.

Ter inzage

De in de aanhef genoemde ontwerpbesluiten (met bijbehorende stukken) liggen met ingang van vrijdag 16 oktober 2020 tot en met donderdag 26 november 2020 ter inzage.

Alle ontwerpbesluiten (van het 2e coördinatiemandje) zijn in te zien via de website www.overheid.nl, de stukken kunnen dan vervolgens worden geraadpleegd door te zoeken bij Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam bij ’Berichten over uw buurt’.

Informatie over het Project Feyenoord City kunt u ook krijgen via de website

www.feyenoord-city.nl.

In verband met het inzien van de stukken op een locatie kunt u op werkdagen tussen

10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met telefoonnummer 06-10353905.

Er wordt dan, in overleg, een passende oplossing geboden.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 16 oktober 2020 tot en met donderdag 26 november 2020, kan eenieder over de ontwerpbesluiten schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

U kunt uw schriftelijke zienswijze(n) richten aan het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam p/a Bouw- en Woningtoezicht o.v.v. zienswijze (omgevings) vergunning stadion Feyenoord City.

Vanwege de corona-crisis bieden wij u de mogelijkheid om uw zienswijze elektronisch – en dus per e-mail - in te dienen. Zienswijzen kunnen gedurende de periode van terinzagelegging worden ingediend via het volgende e-mailadres: stadionpark@rotterdam.nl Uw per e-mail ingediende zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

U wordt verzocht aan te geven op welk(e) ontwerpbesluit(en) uw zienswijze(n) zich richt(en).

Ook kan gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunningen kenbaar worden gemaakt. U kunt hiervoor bellen met 06-10353905 (van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur).

Indien u een mondelinge zienswijze op de ontwerp Watervergunning wilt kenbaar maken kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Juridische zaken van het Waterschap Hollandse Delta via vergunningen@wshd.nl of via het Klantencontactcentrum 0900 2005005.

Rotterdam, 14 oktober 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd

namens dezen,

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven