Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan "Rijperweg 129 in Middenbeemster" en ontwerp-omgevingsvergunning (gecoördineerde procedure)

Logo Beemster

Burgemeester en wethouders van Beemster maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Rijperweg 129 in Middenbeemster“ ter inzage ligt. Tevens ligt het ontwerpbesluit tot afgifte van een omgevingsvergunning voor de realisatie van een bedrijfsgebouw, voor opslag en permanente huisvesting voor arbeidsmigranten, ter inzage.

Dit is in overeenstemming met artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Voor een perceel aan de Rijperweg 129 te Middenbeemster is een bouwplan ontwikkeld voor de realisatie van permanente huisvesting voor arbeidsmigranten en voor de realisatie van extra opslagruimte. Ook is verzocht om het bouwvlak op het perceel te vergroten tot 2 hectare. Deze ontwikkeling past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2012”. Aan deze ontwikkeling kan alleen medewerking worden verleend door het treffen van een planologische maatregel. Om deze reden is het ontwerp-bestemmingsplan “Rijperweg 129 in Middenbeemster” (ID-code: NL.IMRO.0370.2020BPRijperweg129-ON01) opgesteld. Dit beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor genoemde ontwikkeling.

Ten behoeve van de ontwikkeling is op 15 juni 2020 een aanvraag om omgevingsvergunning (voor de activiteiten bouwen, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, brandveilig gebruik) op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ingediend.

De gemeenteraad van Beemster heeft op 22 maart 2016 besloten om op grond van artikel 3.30 lid 1 Wro een “categorie van gevallen” aan te wijzen, waarvoor de toepassing van de coördinatieregeling gewenst is. Burgemeester en wethouders staan positief tegenover de ontwikkeling en hebben besloten op basis van dit raadsbesluit de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning te coördineren. Dit betekent dat voor deze ontwerpbesluiten de procedure ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) wordt gevolgd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen tezamen ter inzage met ingang van 19 oktober t/m 30 november 2020.

Wilt u de stukken inzien?

Vanwege het Coronavirus is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het gemeentehuis van de gemeente Beemster en het stadhuis van de gemeente Purmerend. Als u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor contact opnemen met team Vergunningen Beleid en Advies per e-mail (vergunning@purmerend.nl (o.v.v. het project en het locatieadres) of telefonisch (0299-452452). De stukken worden u dan toegezonden.

Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Reactiemogelijkheid

U kunt gedurende de periode van terinzagelegging zienswijzen indienen met betrekking tot het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Beemster, Postbus 7, 1462 ZG Middenbeemster. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met het team Ontwikkeling (Beleid en Planologie) van de Gemeente Purmerend, via (0299) 452 452.

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming omtrent het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Beroep tegen het genomen besluit kan later slechts worden ingesteld door degenen die binnen de gestelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend, tenzij wordt aangetoond dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te dienen.

Naar boven