Gemeente Waadhoeke - ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder - appartementencomplex Beuckelaerstraat 29 (voorheen locatie Aldi), St.-Annaparochie

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van de Wet geluidhinder een hogere geluidswaarde vast te stellen van maximaal 62 dB voor het wegverkeerslawaai ten behoeve van de bouw van een appartementencomplex aan de Beuckelaerstraat 29 (voorheen locatie Aldi) te St.-Annaparochie.

Akoestisch onderzoek wijst uit dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai op de gevels ter plaatse van de geplande bebouwing maximaal 62 dB is. Dat is hoger dan de wettelijke voorkeurs-grenswaarde van 48 dB. De maximaal toelaatbare grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Omdat de maximale grenswaarde niet wordt overschreden, vormt de Wet geluidhinder geen belemmering. Onder voorwaarden kunnen wij een hogere waarde vaststellen.

Inzagetermijn voor het indienen van een zienswijze:

Het ontwerpbesluit en het bijbehorende akoestisch onderzoek liggen met ingang van donderdag 15 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale balie in de hal van het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur. U kunt alleen op afspraak de stukken inzien. Daarvoor kunt u bellen met 0517-380380. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waadhoeke. Uw eventuele zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Franeker, 14 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waadhoeke

 

Naar boven