Gemeente Heusden - ontwerp uitwerkingsplan ‘Geerpark fasen 2B-3 en 2C’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend dat het instemde met:

- het ontwerp uitwerkingsplan ‘Geerpark fasen 2B-3 en 2C’ (NL.IMRO.0797.BPUfase2B3en2C-ON01)

- het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

Ontwerp uitwerkingsplan

Het plangebied maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Geerpark in Vlijmen en ligt in het noordelijk deel van de wijk. In het bestemmingsplan ‘Geerpark’, in samenhang met ‘Geerpark planherziening 1’, gelden de bestemmingen ‘Wonen- Uit te werken 2’ en ‘Wonen-Uit te werken 3’. Fase 2B-3 betreft het restant van de uitwerking van de bestemming ‘Wonen-Uit te werken 2’. Fase 2C betreft de uitwerking van de bestemming ‘Wonen-Uit te werken 3’. Het plan voorziet in de realisering van circa 180 woningen.

Het uitwerkingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het vierde kwartaal van 2020 of in het eerste kwartaal van 2021.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Uit een actualisatie van de geluidsbelasting blijkt dat de in 2013 verleende hogere grenswaarden geluid voor een aantal woningen in het plangebied met maximaal 1dB worden overschreden. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om nieuwe/aangepaste hogere grenswaarden vast te stellen. Het college wil van deze mogelijkheid gebruik maken.

Inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 15 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. Het ontwerp uitwerkingsplan is ook raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze op het ontwerp uitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid indienen bij het college van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1014796 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Jolanda van Baardwijk via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven