Gemeente Wijk bij Duurstede - afwijking bestemmingsplan Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure - zonneveld Wijkerbroek West, Wijk bij Duurstede

Logo Wijk bij Duurstede

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maakt bekend dat het

voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van zonneveld Wijkerbroek West. Het zonneveld heeft een omvang van circa 9,3 ha en bestaat uit twee percelen. Het projectgebied ligt ten zuidwesten van Wijk bij Duurstede. De percelen worden aan de noordzijde begrensd door het Amsterdam-Rijnkanaal. Ten zuiden en oosten van de percelen liggen de Romeinenbaan en de Middelweg West.

Beide percelen (6,3 en 3 ha groot) zijn momenteel ingericht als boomgaard. Op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2015’ hebben de percelen een agrarische bestemming. Binnen deze bestemming is het niet mogelijk om een zonneveld te realiseren. Met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3° Wabo (projectafwijkingsbesluit) kan medewerking worden verleend.

Raadplegen van de stukken

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 15 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage en kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Klik op ‘plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘plannaam of -nummer’, dan kunt u zoeken op nummer: NL.IMRO.0352.bgbzonwijkbrwest-pon1

U kunt ook deze link kopiëren in uw browser:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=N L.IMRO.0352.bgbzonwijkbrwest-pon1

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Voor het bekijken van de stukken op het gemeentehuis kunt u een afspraak maken met de heer Staps van het team Leefomgeving, telefoon 0343-595 595.

Kenmerk gemeente WbD: 2020-369

 

Naar boven