Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Stationsweg, Kwadijk'

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 17 september 2020 het bestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk” bestaande uit de geometrische bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0385.BPStationswegKwa-vg01, met de GBKN-ondergrond o_NL.IMRO.0385.BPStationswegKwa-vg0l en de bijbehorende toelichting, regels en bijlagen, gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn nader toegelicht in de “Nota van beantwoording zienswijzen”, behorende bij het raadsbesluit.

 

Inhoud plan

Het plan voorziet in de realisatie van in totaal 27 woningen (19 appartementen en 8 grondgebonden woningen) op de voormalige bedrijfslocatie aan de Stationsweg te Kwadijk, tussen het voormalige stationsgebouw (thans bedrijfsverzamelgebouw) en het even verderop staande voormalige bedrijfspand. Tevens wordt met het plan de bestemming van dat voormalige bedrijfspand omgezet naar twee woningen. Het bestemmingsplan is op onderdelen aangepast naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen.

 

Inzien

Digitaal te raadplegen vanaf maandag 19 oktober 2020

Het bestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk” is vanaf genoemde datum digitaal in te zien via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/Nieuws van uw gemeente/bekendmakingen of via de rubriek Bouwen & verbouwen, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen, bestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk” met een link naar de landelijke voorziening:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.BPStationswegKwa-vg01 of via de volgende link: http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0385BPStationswegKwa-vg01.

Gedurende openingstijden kan de papieren versie van het bestemmingsplan worden ingezien bij de receptie op het Stadskantoor, W. van der Knoopdreef 1, te Volendam. In verband met de coronacrisis en de daarmee verband houdende beperkende maatregelen is het bestemmingsplan alleen op afspraak in te zien. Hiervoor kan contact op worden genomen met het KCC (0299 398398).

 

Beroep

Een belanghebbende die op het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Edam-Volendam naar voren heeft gebracht, kan met ingang van de dag na die van de terinzagelegging, te weten 19 oktober 2020, gedurende een termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken. Ook kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Ook kunnen genoemde belanghebbenden digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroep kan daarom eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Algemene informatie

Indien u vragen heeft of informatie wenst over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel. 0299 – 398398).

 

 

Volendam, 16 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Edan-Volendam

Naar boven