Definitieve omgevingsvergunning voor zonneweide langs N11 Hazerswoude Rijndijk gemeente Alphen aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij een definitieve omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een zonneweide op de locatie langs de N11, nabij de Prinsen Schouw in Hazerswoude Rijndijk, gemeente Alphen aan den Rijn. De locatie is kadastraal bekend als Hazerswoude, sectie I nrs. 465, 469 en 473.

Project

De locatie waarop de zonneweide is gesitueerd, heeft een oppervlak van ongeveer negen 9 hectare. De zonneweide krijgt een netto-oppervlak van 4,1 hectare en wordt aangesloten op de kabels van de windmolens aan de overzijde van de eerder genoemde locatie. Het project ziet ook toe op het behoud en de ontwikkeling van de daar aanwezige natuur- en landschapswaarden.

Activiteiten

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- bouwen (artikel 2.1, lid 1 onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

- handelen in strijd met regels R.O (artikel 2.1, lid 1 onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken vanaf 30 juli 2020 tot en met 9 september 2020 voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Tijdens deze periode is geen zienswijze ingediend.

Ter inzage

Vanaf 15 oktober 2020 ligt de verleende omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0484.V2019375zonN11prs-VA01, gedurende zes weken ter inzage met bijbehorende stukken bij de informatiebalie in het Gemeentehuis. U kunt de stukken ook digitaal inzien op de website www.overheid.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Procedure

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerp besluit. Het beroep richt u aan de Rechtbank Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

Alphen aan den Rijn, 14 oktober 2020.

College van burgemeester en wethouders Alphen aan den Rijn.

Naar boven