Ontwerp-omgevingsvergunning en VVGB Zonnepark Wielink Hattem

Logo Hattem

Het college van burgemeester en wethouders maakt ingevolge artikel 3.10, lid 1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat een verzoek om omgevingsvergunning voor de activiteit: bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening is ingekomen voor het realiseren van 4 zonnevelden rondom de Oostersedijk in Hattem. Het gaat daarbij om de percelen:

  • Veld 1: In de noordelijke oksel van knooppunt Hattemerbroek A28-A50) en aan de noordzijde begrenst door de Hanzelijn

  • Veld 2: ten zuidwesten van de Oostersedijk en ten noordwesten van de A28

  • Veld 3: ten noorden van de Hanzelijn, zuidoosten van de A28 en zuidwesten van de Oostersedijk

  • Veld 5: zandwinplas aan de Oostersedijk

Weergegeven in onderstaande verbeelding. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 0244201900214.

 

 

Kennis wordt gegeven van het voornemen van het college van burgemeester en wethouders om ontheffing en vergunning te verlenen van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2007” met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 6.5, lid 1 van het Besluit omgevingsrecht. De gemeenteraad heeft voor dit project een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (VVGB) afgegeven.

 

De aanvraag alsmede de ontwerpbeschikking en ontwerp-VVGB met bijbehorende stukken liggen met ingang van 15 oktober 2020 tot en met 25 november 2020, gedurende een termijn van zes weken op afspraak ter inzage in het stadhuis. U kunt een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of (038) 443 16 16. Een ieder die bedenkingen heeft tegen het verlenen van de omgevingsvergunning wordt in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging, naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijk moet dit geschieden bij het college van burgemeester en wethouders. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak (www.hattem.nl/afspraak of (038) 443 16 16) worden doorgegeven aan één van de medewerkers van de cluster Vergunningverlening & Handhaving.

 

Het college van de gemeente Hattem,

 

14 oktober 2020

 

Naar boven