Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Huissen, Gochsestraat en Muntstraat, verplaatsen supermarkt

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 23 september 2020 het bestemmingsplan ‘Huissen, Gochsestraat en Muntstraat, verplaatsen supermarkt’ heeft vastgesteld.

Voor welk gebied?

Het plangebied bestaat uit twee deellocaties. Het betreft de Gochsestraat 3 in Huissen en het perceel ten westen van de Muntstraat 11 in Huissen.

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan voorziet in het verplaatsen van een supermarkt van de Gochsestraat naar de Muntstraat (naast nr. 11) in Huissen. Aldaar maakt het bestemmingsplan tevens de bouw van maximaal 16 nieuwe woningen mogelijk. Op de locatie van de oude supermarkt aan de Gochsestraat voorziet het plan in de bouw van maximaal 15 appartementen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) zijn opgenomen in de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Gochsestraat en Muntstraat, verplaatsen supermarkt, Huissen. De wijzigingen betreffen:

  • 1.

    Actualisatie van paragraaf 4.3 ‘Ecologie’ van de bestemmingsplantoelichting met de laatste stand van zaken ten aanzien van de uitgevoerde voortoets stikstofdepositie.

  • 2.

    Toevoegen een voortoets stikstofdepositie aan de bijlagen bij de bestemmingsplantoelichting.

  • 3.

    Aanscherping van de formulering van artikel 5.2.4 sub d onder 2.

  • 4.

    Aanscherping van artikel 4.4.2 dat toeziet op de aan de initiatiefnemer gestelde eis dat de appartementen aan de Gochsestraat de eerste 15 jaar beschikbaar blijven als sociale huurwoningen.

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 15 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting. Ook is er een beeldkwaliteitsplan voor deze ontwikkeling opgesteld. Deze ligt ook bij de stukken ter inzage.

De gemeenteraad heeft geen exploitatieplan vastgesteld.

Waar is dit terug te vinden?

Digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.232-VG01 of via https://officielebekendmakingen.nl/

Analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Wilt u reageren?

Belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA ’s-Gravenhage. Ook een belanghebbende, die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, kan beroep instellen.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen in de regels van het bestemmingsplan.

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de Raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat dan alle beroepsgronden in het beroepschrift aan de Raad van State dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Plan in werking?

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 15 oktober 2020 tot en met woensdag 25 november 2020.

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

Bemmel, 14 oktober 2020

Naar boven