Hollands Kroon – Week 41 Ontwerpbestemmingsplan Grasweg 17, Anna Paulowna en Havenstraat nabij 72, Zijdewind, een ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor het perceel Grasweg 17 Anna Paulowna en een ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor het perceel Havenstraat nabij 72, Zijdewind

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders

Grondslag: Grondslag: artikel 3.31 Wro, artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: coördinatiebesluit ontwerpbestemmingsplan, en ontwerp hogere waarde besluit

Plangebied: Grasweg 17 Anna Paulowna en Havenstraat nabij 72 Zijdewind

Doel plan: realisatie van 3 woningen op het perceel Grasweg 17 Anna Paulowna en 1 woning op het perceel Havenstraat nabij 72 Zijdewind

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.BPBG2006hz032-on01

Gecoördineerde procedure

Het college van Hollands Kroon heeft op 22 september 2020 besloten om voor de nieuwbouw van drie woningen op een perceel aan de Grasweg 17 in Anna Paulowna en 1 woning aan de Havenstraat nabij 72 in Zijdewind, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen. Bij toepassen van deze regeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook staat er na de definitieve besluitvorming één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Met toepassing van de coördinatieregeling leggen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon het ontwerpbestemmingsplan voor nieuwbouw van drie woningen op het perceel aan de Grasweg 17 in Anna Paulowna en 1 woning aan de Havenstraat nabij 72 in Zijdewind, en een ontwerp hogere waarde besluit voor het plangebied Grasweg 17 Anna Paulowna en een ontwerp hogere waarde besluit voor het plangebied Havenstraat nabij 72 Zijdewind ter inzage.

Hogere waarde besluit

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

Het plangebied aan de Grasweg 17 Anna Paulowna is gelegen binnen de geluidzone van de Middenweg en de Grasweg.

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Middenweg en de Grasweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van de geprojecteerde woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 52 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 52dB.

Het plangebied aan de Havenstraat nabij 72 Zijdewind is gelegen binnen de geluidzone van de N241/ Provincialeweg .

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de N241/provinciale weg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van de geprojecteerde woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 57 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 57dB.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Grasweg 17 Anna Paulowna en Havenstraat nabij 72 Zijdewind, met IMRO identificatienummer NL.IMRO.1911.BPBG2006hz032-on01 en het ontwerpbesluit hogere waarde voor het plangebied Grasweg 17 Anna Paulowna en het ontwerpbesluit hogere waarde voor het plangebied Havenstraat nabij 72 Zijdewind, liggen met ingang 14 oktober 2020 van gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en de besluiten hogere waarde zijn als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1911.BPBG2006hz032-on01

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via: http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPBG2006hz032-on01 

Beide ontwerpbesluiten hogere waarde zijn als bijlage bij deze publicatie gevoegd.

Tevens is er de mogelijkheid om op afspraak de stukken in te zien. Voor het maken van een afspraak met een medewerker van het team RO kunt u contact opnemen met 088-321 5000.

Zienswijze indienen

Gedurende de inzagetermijn kunt u uw zienswijze mondeling of schriftelijk indienen. Belanghebbenden mogen van deze mogelijkheid gebruik maken.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad van gemeente Hollands Kroon, postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Grasweg 17 Anna Paulowna en Havenstraat nabij 72 Zijdewind.

Mondeling

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team RO via tel. 088-321 5000. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven