Wijzigingsplan Fidelishof 30 IJmuiden

Logo Velsen

 

Aankondiging

Burgemeester en wethouders van gemeente Velsen zijn voornemens een wijzigingsplan vast te stellen voor de locatie Fidelishof 30 in IJmuiden (voormalige Laurentiuskerk). Hiermee werken we aan de doelstelling om de woningbouwopgave voor onze gemeente tot uitvoering te brengen. Gemeente Velsen wil immers bestaande en nieuwe inwoners een goede start en mogelijkheden van een wooncarrière bieden. Hiervoor bouwen we de komende jaren - tot 2030 - extra woningen. Voor IJmuiden ligt de opgave om vooral kwalitatieve, middeldure woningen toe te voegen. Dit woningbouwplan voorziet hierin.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt aan de oostzijde van IJmuiden, binnen de woonkern. De begrenzing van

het plangebied is gelijk aan de begrenzing van de gebiedsaanduiding ‘wetgevingszone

wijzigingsgebied – 10’, zoals dat is opgenomen in het bestemmingsplan

IJmuiden Oost. Dit is het gebouw Fidelishof 30 met de bijbehorende grond.

Ligging plangebied

Plan inzien

Het wijzigingsplan Fidelishof 30 IJmuiden (idn: NL.IMRO.0453.WP0709FIDELISHOF1-O001) ligt met ingang van 16 oktober 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Naast het wijzigingsplan liggen tevens de daarop betrekking hebbende onderzoeken en rapportages ter inzage. De stukken zijn in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Dudokplein 1, IJmuiden). Het plan is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen op het wijzigingsplan.

Dit doet u door een brief te richten aan:

College van burgemeester en wethouders

Postbus 465

1970 AL IJmui­den

Of per e-mail via ro@velsen.nl. Onder vermelding van “zienswijze wijzigingsplan Fidelishof 30 IJmuiden”. Vergeet daarbij niet duidelijk uw fysieke postadres aan te geven.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0255-567200 of ro@velsen.nl.

 

Naar boven