Ontwerpbestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan ‘Capelle-West’ te Capelle aan den IJssel

Logo Capelle aan den IJssel

Het ontwerp van het (gedeeltelijk) nieuwe bestemmingsplan Capelle-West is gereed. Vanaf donderdag 15 oktober 2020 tot en met woensdag 25 november 2020 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen reacties (zienswijzen) worden ingediend.

Het bestemmingsplangebied ‘Capelle-West’ wordt begrensd door:

  • Admiraal Helfrichweg (noord);

  • Algeraweg (oost);

  • Nijverheidstraat (zuid);

  • Edelhertstraat/gemeentegrens (west).

Waarom een (gedeeltelijk) nieuw bestemmingsplan?

Bij de vaststelling van het geldende bestemmingsplan Capelle-West in 2013 is een algemene bedrijvenlijst opgenomen. Deze lijst staat bedrijven toe die qua aard en/of omvang niet goed in het gebied passen en/of beter op een andere locatie gehuisvest kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om detailhandel en horecabedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Deze bedrijven hebben een verkeersaantrekkende werking (hier is het bedrijventerrein niet op ingericht). Daarnaast hebben deze functies een beperkende werking op de huidige en toekomstige bedrijvigheid in het gebied omdat de functies gevoelig zijn en/of vanwege het feit dat er veel mensen op af komen. Dit is erg verwarrend voor zittende ondernemers maar ook voor toekomstige ondernemers.

Omdat we alleen de bedrijvenlijst verduidelijken en hiermee alleen een gedeelte van het bestemmingsplan verbeteren, noemen we dit een partiële (gedeeltelijke) herziening van het bestemmingsplan.

Wat verandert er?

Door de bestaande bedrijvenlijst op te schonen, vergroten wij de leesbaarheid en geven wij zittende ondernemers en toekomstige ondernemers meer duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan op het bedrijventerrein.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ‘Capelle-West’ in te zien:

  • 1.

    Internet

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 15 oktober 2020).

  • 2.

    Gemeentehuis

    In de hal van het gemeentehuis op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur, op maandagen tot 20.00u (vanaf 15 oktober 2020).

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan? Het ontwerpbestemmingsplan is zorgvuldig opgesteld. Het kan zijn dat er onbedoeld zaken foutief zijn bestemd. Wij willen u derhalve verzoeken te controleren of uw eigendommen correct bestemd zijn.

Reacties

Vanaf 15 oktober 2020 tot en met 25 november 2020 kunt u een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op de volgende wijzen:

  • Het contactformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: bekendmaking donderdag 15 oktober 2020) onder vermelding van: OPHBP Capelle-West.

  • Het sturen van een brief aan de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van: OPHBP Capelle-West.

  • Het mondeling geven van een reactie (en/of stellen van vragen). Hiervoor maakt u vanaf donderdag 15 oktober 2020 een afspraak met mevrouw T. Buijze, telefoonnummer (010- 28487778),

    e-mail: t.n.buijze@capelleaandenijssel.nl.

Hoe gaat het verder?

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt de partiële herziening bestemmingsplan Capelle-West al dan niet gewijzigd vast. Tegen dit vaststellingsbesluit kan tot slot nog beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Dit is alleen mogelijk wanneer u tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Naar boven