Ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting De Nes’ ter inzage

Logo Ridderkerk

De gemeente wil de gronden van De Nes ten zuiden van de Pruimendijk 50 - 126 inrichten als extensief natuur- en recreatiegebied. Dit staat in de Waalvisie. Op dit moment wordt de Nes hoofdzakelijk agrarisch gebruikt.

De realisatie van een recreatiegebied past niet binnen het huidige bestemmingsplan 'Buitengebied'. Om de realisatie van dit recreatieve gebied juridisch-planologisch mogelijk te maken is een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 31 januari 2020 tot en met 12 maart 2020 ter inzage. De stukken zijn te raadplegen via www.ridderkerk.nl/ter-inzage  en via www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer is NL.IMRO.0597.BPRijs2019DeNes-OW01).

U kunt de papieren stukken inzien in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1).  

Zienswijze indienen

Op het ontwerpbestemmingsplan kunt u een zienswijze indienen. Uw eventuele zienswijze stuurt u vóór 12 maart 2020 aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Vermeld in dat geval dat u een zienswijze indient op het ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting De Nes’.

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor maakt u een afspraak met Mattijn Rienks via telefoonnummer 0180 451 221 (maandag tot en met donderdag). Een brief heeft onze voorkeur.

Naar boven