Vastgesteld bestemmingsplan Wezep, Noordsingel 78 – 94 en besluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2020 het bestemmingsplan Wezep, Noordsingel 78 - 94 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarde voor het bestemmingsplan Wezep, Noordsingel 78 - 94 op 9 juni 2020 is vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit Hogere waarde wordt gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Wezep, Noordsingel 78 - 94 legt de juridisch-planologische basis voor het wijzigen van de bestemming om acht twee-onder-een-kapwoningen te realiseren op een nog onbebouwde locatie aan de Noordsingel in Wezep. Op de locatie ligt al de mogelijkheid voor woningbouw. Met dit verzoek wordt een eerder beoogde groenstrook bij het plan betrokken. Deze groenstrook heeft een groenbestemming en op deze locatie ligt geen bouwvlak. Hierdoor is woningbouw op die plek strijdig met het geldende bestemmingsplan. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Wezep noord 2009 worden gewijzigd.

 

Hogere waarden

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van deze acht te bouwen twee-onder-een-kapwoningen op de percelen Noordsingel 78 tot en met 94 in Wezep bedraagt echter maximaal 53 decibel. Burgemeester en wethouders hebben daarom voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toegestaan van maximaal 53 decibel.

 

Inzagetermijn

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit van 24 september 2020 en besluit Hogere waarde liggen ter inzage vanaf woensdag 14 oktober 2020 tot en met dinsdag 24 november 2020. U kunt de stukken inzien op:

www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Het college van B&W van Oldebroek brengen tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan heeft vastgesteld omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

 

Nu het gemeentehuis gesloten is kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien dan kan dat. U kunt veel stukken online bekijken via de website www.oldebroek.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

 

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van

burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het besluit van 24 september 2020 tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 25 november 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 13 oktober 2020.

Naar boven