Vaststelling bestemmingsplan Herziening woongebieden - Hoofdstraat 181 te Hoogezand

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 24 september 2020 het bestemmingsplan Herziening woongebieden - Hoofdstraat 181 te Hoogezand ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het tankstation aan de Hoofdstraat 181 in Hoogezand wordt verplaatst naar de A.B. Nobelweg op Bedrijvenpark Rengers. Voor de nieuwe locatie is inmiddels een bestemmingsplan vastgesteld. In de voorliggende herziening wordt de aanduiding "verkooppunt van motorbrandstoffen zonder lpg" van de verbeelding verwijderd. Hiermee wordt ook planologisch het tankstation op het oude adres Hoofdstraat 181 in Hoogezand opgeheven.

Het plan inzien

Het bestemmingsplan Herziening woongebieden - Hoofdstraat 181 te Hoogezand met bijbehorende stukken en het raadsbesluit kunt u inzien van donderdag 15 oktober 2020 tot en met donderdag 26 november 2020. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bphgzhoofdstr181-va01, en op www.midden-groningen.nl/bestemmingsplannen, onder Hoogezand. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Inzien kan tijdelijk alleen op afspraak via 0598 - 37 37 37 en alleen tijdens de openingstijden.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Van vrijdag 16 oktober 2020 tot en met donderdag 26 november 2020 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In beroep gaan heeft geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan de dag na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

U kunt uw beroepschrift en uw verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen. Dat kan via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) noodzakelijk.

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

 

Naar boven