Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan “Zevenhuizen Zuid Fase 7”

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het college van B&W bij besluit van 6 oktober 2020 het uitwerkingsplan “Zevenhuizen Zuid Fase 7” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

 

Ligging van het plangebiedHet plangebied ligt aan de zuidzijde van Zevenhuizen in het zuidoostelijke deel van de nieuwe wijk Koningskwartier. Aan de zuidzijde van het plangebied ligt het gebied dat ontwikkeld wordt als fase 6 van Koningskwartier. Hier ligt ook de provinciale weg N219. Aan de oostzijde van het plangebied ligt de Knibbelweg. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de in aanbouw zijnde fase 5 van Koningskwartier. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de toekomstige fase 8 van Koningskwartier.

 

Inhoud van het planHet uitwerkingsplan vormt een uitwerking van het bestemmingsplan “Zuidplas-West”. Met dit uitwerkingsplan wordt de volgende fase van de woningbouw binnen Zevenhuizen-Zuid (het Koningskwartier) mogelijk gemaakt. Het plan maakt de realisatie van maximaal 231 woningen mogelijk, inclusief 75 woningen in het sociale segment.

De ruimtelijke en architectonische vormgeving en de inrichtingsprincipes van het gebied zijn vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan. Het beeldkwaliteitsplan maakt onderdeel uit van de regels van het uitwerkingsplan.

 

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp-uitwerkingsplan zijn de volgende aanpassingen gedaan:

 

  • 1.

    Het advies van de veiligheidsregio is als bijlage bij de toelichting gevoegd.

  • 2.

    De voorwaarden uit het vastgestelde hogere waardenbesluit ten aanzien van de te bouwen woningen zijn juridisch verankerd opgenomen in de regels van het uitwerkingsplan.

  • 3.

    In het ontwerp-uitwerkingsplan was onbedoeld opgenomen dat een ontsluiting voor autoverkeer mogelijk is richting de Knibbelweg. Dat is niet het geval. Deze ontsluiting is alleen voor langzaam verkeer en calamiteiten. In het vastgestelde uitwerkingsplan is aangegeven dat autoverkeer niet wordt ontsloten via de Knibbelweg.

     

Ter inzageHet vaststellingsbesluit en het uitwerkingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.UpZevenhZuid7-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) is het plan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen > Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid Fase 7

 

BeroepTijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerp-uitwerkingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet in de gelegenheid bent geweest om zienswijzen tegen dit uitwerkingsplan in te dienen en u kunt niet aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest, dan kunt u slechts beroep aantekenen tegen de gewijzigde onderdelen van het uitwerkingsplan. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

InwerkingtredingHet besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven