Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Bedrijventerrein Heythuysen – oostelijk terreindeel - gemeente Leudal.

Logo Leudal

Ter inzagelegging Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van donderdag 15 oktober 2020 tot en met donderdag 25 november 2020 ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening Bedrijventerrein Heythuysen – oostelijk terreindeel”.

Doel van het plan Het bestemmingsplan bevat een nieuwe regeling voor het oostelijke deel van het bedrijventerrein Heythuysen, waarin de bestemming ‘Bedrijventerrein’ is vervangen door de bestemmingen ‘Bedrijf’ en ‘Wonen’ en binnen de bestemming ‘Bedrijf’ bedrijven zijn toegestaan uit de categorieën A en B volgens de ‘Staat van bedrijfsactiviteiten voor bedrijven met functiemenging’.

De bestemming ‘Wonen’ is opgenomen voor die woningen waarvan de eigenaren hebben verzocht om die bestemming én ten aanzien waarvan kan worden onderbouwd dat daarin sprake is van een goed woon- en leefklimaat. Voor de woningen ten aanzien waarvan op voorhand (nog) geen goed woon- en leefklimaat kan worden gegarandeerd is de bestemming ‘Bedrijf’ met de aanduiding ‘Bedrijfswoning’’ opgenomen met daaraan gekoppeld een wijzigingsbevoegdheid om de bestemming in een later stadium te kunnen wijzigen naar ‘Wonen’ zodra alsnog kan worden aangetoond dat sprake is van een goed woon- en leefklimaat.

Raadpleging Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website voor ruimtelijke plannen via de hyperlink NL.IMRO.1640.BP20BtHeythuysen-ON01 (= planidentificatienummer). De bronbestanden zijn beschikbaar via de hyperlink Bronbestanden BP Partiële herziening bedrijventerrein Heythuysen-ON01. Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kan gedurende de openingstijden van de publieksbalie worden ingezien in het gemeentehuis, Leudalplein 1 in Heythuysen.

Inbrengen zienswijze Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak (0475-859000).

 

Naar boven