Voornemen verlenen omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan, Weverstraat 17 in Hunsel-Gemeente Leudal

Logo Leudal

Aanvraag vergunningDe gemeente Leudal heeft een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het bouwen van een opslagloods aan de Weverstraat 17 in Hunsel.

BestemmingsplanDeze activiteit bouwen is niet geheel in overeenstemming met de regels van het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Reparatie- en Veegplan Buitengebied Leudal 2016”, omdat het produceren van voer voor legkippen, die gehouden worden aan de Weverstraat 17 en 2 andere locaties van initiatiefnemer niet is toegestaan. De 2 andere locaties zijn Kapittelstraat 1 in Ell en Venderstraat 5 in Haler.De activiteit is echter niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om af te wijken van het geldende bestemmingsplan en de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen (bestemmingsplanafwijkingsbesluit ex artikel 2.12 lid 1a onder 3 Wabo).

Ter inzageleggingHet ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 oktober 2020 tot en met woensdag 25 november 2020 voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Leudalplein 1 te Heythuysen, gedurende de openingstijden van de receptie.

Raadpleging Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website voor ruimtelijke plannen via de hyperlink NL.IMRO.1640.OV20HuWeverstr17ea-ON01 (= planidentificatienummer). De bronbestanden zijn beschikbaar via de hyperlink Bronbestanden OV20 - Weverstraat 17, Hunsel.

ZienswijzeGedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen omtrent de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak via het Burgerbedrijvenplein(0475) 859000. Eventueel beroep tegen het uiteindelijke definitieve besluit kan alleen worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en belanghebbende is.

 

Naar boven