Verleende omgevingsvergunning en besluit hogere waarden wegverkeerslawaai “Minister Cremerstraat 12a” te Zeijerveld

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat in afwijking van de geldende bestemmingsplan “Buitengebied Herziening artikel 30 WRO” een omgevingsvergunning is verleend op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het renoveren van een oude boerderij, gelegen aan de Minister Cremerstraat te Zeijerveld, en deze geschikt te maken voor bewoning.

Hogere waarden wegverkeerslawaai

Aangezien het pand binnen de geluidszone geluidszone van de Minister Cremerstraat en de Binnenweg ligt, is onderzoek naar wegverkeerslawaai uitgevoerd. Omdat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden en maatregelen ter verlaging van de geluidsbelasting vanuit architectonisch en stedenbouwkundig oogpunt niet wenselijk zijn heeft het college een hogere waarde vastgesteld om een woonbestemming mogelijk te maken.

Ontwerpbesluiten

De ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerpbesluit hogere waarden wegverkeerslawaai en de daarop betrekking hebbende stukken hebben met ingang van 24 juni gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit is een zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft niet geleid tot een weigering van de omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning is daarom ongewijzigd verleend.

Waar kunt u het plan inzien

De omgevingsvergunning inclusief bijbehorende stukken liggen vanaf 14 oktober 2020 gedurende 6 weken ter inzage.

De digitale versie van het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning, het ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai, met bijbehorende stukken, met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20200300-VST is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Daarnaast liggen de stukken in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt u terecht bij mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Mogelijkheden instellen beroep

De dag na aanvang van de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, kan beroep worden ingesteld door degenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken. Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven