Bestemmingsplan ‘Oude Zeeweg 76A’ ongewijzigd vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2020 het bestemmingsplan ‘Oude Zeeweg 76a’ met plancode NL.IMRO.0575.BPNZOudeZeeweg76A-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Plan

Het plangebied is gelegen ten noordoosten van de wijk De Zuid, tussen de Emmaweg en de Oude Zeeweg / Prins Hendrikweg. Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de ontwikkeling van een nieuwe woning ter vervanging van de huidige woning. Het bestemmingsplan staat een woning toe met een maximale inhoud van 540 m3, omvattende 2 bouwlagen van elk maximaal 80 m2, waarvan 1 bouwlaag onder de grond. Het bouwvlak is 80 m2, waarvan de voorzijde aan de kant van de Emmaweg is gesitueerd. De maximale bouwhoogte is 3,5 m overeenkomstig de bouwhoogte van de bestaande woning.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Oude Zeeweg 76a' ligt vanaf woensdag 14 oktober tot en met woensdag 25 november 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering:  NL.IMRO.0575. BPNZOudeZeeweg76A-VA01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 15 oktober en met 25 november 2020. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 26 november 2020, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven