Gemeente Heerhugowaard - ontwerpbestemmingsplan - Gerard Douplantsoen

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 17 oktober tot en met 20 november 2020 het ontwerpbestemmingsplan ‘Gerard Douplantsoen’ voor eenieder ter inzage ligt. Tevens ligt overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder het bijbehorende ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid voor het wegverkeer ter inzage.

Inhoud van het bestemmingsplan 

Voor de oostelijk gelegen gronden gelegen binnen het gebied plaatselijk bekend als Gerard Douplantsoen te Heerhugowaard zijn in onderling overleg tussen de gemeente en de woningcorporatie Woonwaard plannen voorbereid voor de ontwikkeling van 14 grondgebonden woningen en 16 appartementen met galerij. De invulling van dit deel van het Gerard Douplantsoen is onderdeel van het al gerealiseerde (bestemmings)plan ‘Hugo-Oord’ en beperkt zich tot voltooiing van fase 3 van deze inbreilocatie.

Als gevolg van de geluidbelasting van de Van Veenweg op de gevels van het appartementengebouw wordt de maximale toelaatbare grenswaarde voor het geluid wegverkeer, overschreden. Bron- en/of overdrachtsmaatregelen zijn niet voldoende efficiënt en financieel niet wenselijk om binnen de maximale toelaatbare grenswaarde te kunnen blijven. In verband met de woningbouwontwikkeling is daarom vaststelling van een hogere grenswaarde geluid vereist.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde geluid en de daarbij behorende documenten liggen met ingang van zaterdag 17 oktober 2020 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10:00 uur tot 7:00 uur en vrijdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij de zoekterm de naam Gerard Douplantsoen invult of de volgende code: NL.IMRO.0398.BP93GERARDDOU-ON01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Als gevolg van de maatregelen rondom het corona-virus dient u voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te maken. Wij verzoeken u daarvoor telefonisch contact op te nemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072

Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw S. Jager, telefoonnummer 14072 / e-mail s.jager@heerhugowaard.nl. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijzen indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk en/of mondeling een zienswijze indienen, over het besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid voor wegverkeer, aan het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw S. Jager, telefoonnummer 14072 / e-mail s.jager@heerhugowaard.nl. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Heerhugowaard, 16 oktober 2020 Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

42SRO10S

 

Naar boven