Vaststelling bestemmingsplan Stadshagen II, Scholtensteeg (wonen-werken)

Logo Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 28 september 2020 (besluitnummer 20200928-8) het bestemmingsplan Stadshagen II, Scholtensteeg (wonen-werken) gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft een herverkaveling van de woon-werkkavels aan de Scholtensteeg, zoals die in het geldende bestemmingsplan Stadshagen II zijn vastgelegd.

De focus kan op het wonen liggen (met werken aan huis) of meer op het werken (waarbij gewoond kan worden). Door de (expeditie)straat te verleggen ontstaan grotere kavels die flexibel ingevuld kunnen worden. De bebouwingsmassa wijzigt niet ten opzichte van het geldende bestemmingsplan.

Tevens wordt de mogelijkheid opgenomen om op de bestaande geluidswal en het noordelijk deel van het plangebied een (kleinschalig) zonnepark aan te leggen.

Wijzigingen bestemmingsplan

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp:

 

  • 1.

    In de bijlage van de regels is de bedrijvenlijst aangepast, in die zin dat een aantal bedrijfsactiviteiten wordt toegevoegd die qua milieubelasting in dezelfde categorie vallen als de bedrijvenactiviteiten die al op de lijst waren opgenomen;

  • 2.

    Er is een trillingsonderzoek uitgevoerd.De conclusies uit het onderzoek zijn opgenomen in de toelichting op het plan en het trillingsonderzoek is als bijlage bij de toelichting gevoegd;

  • 3.

    Er is een stikstofonderzoek uitgevoerd. De conclusies uit het onderzoek zijn opgenomen in de toelichting op het plan en het stikstofonderzoek is als bijlage bij de toelichting gevoegd;

  • 4.

    Er is een nieuw ecologisch onderzoek uitgevoerd. De conclusies uit het onderzoek zijn opgenomen in de toelichting op het plan en het nieuwe ecologisch onderzoek is als ter vervanging als bijlage bij de toelichting gevoegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Stadshagen II, Scholtensteeg (wonen-werken) met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 15 oktober 2020 gedurende zes weken tot en met woensdag 25 november 2020 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP17024-0004

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP17024-/NL.IMRO.0193.BP17024-0004/

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur en dinsdag en donderdag van 08.00 tot 19.00 uur.

Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken.

De stukken kunnen, gedurende de periode van terinzagelegging, ook worden opgevraagd bij Sander Weertman van de afdeling ruimtelijke planvorming via telefoonnummer 038-4983124 of via het emailadres s.weertman@zwolle.nl.

Beroepsmogelijkheid

Van 16 oktober 2020 tot en met 26 november 2020 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

  • 2.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen, en

  • 3.

    een belanghebbende tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven