Vaststelling bestemmingsplan Spoorzone Stationsgebied Noord 2020, locatie C1

Logo Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op 30 september 2020 het bestemmingsplan Spoorzone Stationsgebied Noord 2020, locatie C1 gewijzigd vastgesteld. Ook is ingestemd met de inhoud van de vormvrije mer-beoordeling en op basis hiervan besloten geen milieueffectrapport of plan-m.e.r. op te stellen

De gemeente Gouda wil in de periode tot 2025 1.000 extra woningen realiseren in de Spoorzone en heeft een Ontwikkelperspectief opgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan Spoorzone - Stationsgebied Noord locatie C1 maakt het mogelijk dat op de nu nog onbebouwde locatie tussen de RABObank en bioscoop ongeveer 154 woningen worden gerealiseerd. Onderin de plint van het gebouw worden commerciële en/of maatschappelijke functies mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van 15 oktober 2020 tot en met 25 november 2020 op de volgende wijzen ter inzage:

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • 3.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 14 oktober 2020.

 

Naar boven