Beschikking Omgevingsvergunning en besluit Hogere waarde Wet geluidhinderBongersstraat 78 in Ulft

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning verlenen voor de bouw van twee levensloopbestendige woningen aan de Bongersstraat 78 in Ulft. De omgevingsvergunning heeft het volgende identificatienummer: NL.IMRO.1509.OV000063-VA01. De aanvraag is geregistreerd onder nummer W-2020-0353.  Besluit hogere waarde In het kader van de omgevingsvergunning wordt eveneens een hogere waarde Wet geluidhinder (ex artikel 83) vastgesteld. Uit onderzoek blijkt dat de voorkeurswaarde van 48 dB op de gevel wordt overschreden. Door het geluid van het wegverkeer is de gevelbelasting op de gevel van het gebouw maximaal 53 dB (na wettelijke aftrek).

 

Inzage

De ontwerpbesluiten hebben gedurende zes weken voor iedereen ter inzage gelegen. Er zijn binnen die termijn geen zienswijzen ingediend. Wel is er vroegtijdig ingediende zienswijze in overweging genomen bij het vaststellen van de definitieve omgevingsvergunning. Dit heeft niet geleid tot een wijziging ten opzichte van het ontwerpbesluit. De verleende omgevingsvergunning en het besluit tot vaststelling van een hogere waarde Wgh worden ter inzage gelegd van 8 oktober tot en met 19 november 2020. Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. De omgevingsvergunning is in elektronische vorm te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op de naam van de locatie. In het gemeentehuis kunt u de omgevingsvergunning zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Reacties

Tegen de verleende omgevingsvergunning en het besluit tot vaststelling van een hogere waarde kan tijdens de terinzagelegging beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze indienden en door belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen. Tijdens de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit wordt dan geschorst totdat op dat verzoek is beslist. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank.

Naar boven