Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor zonneveld Rafelder in Etten

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning hebben verleend voor het realiseren van Zonneveld Rafelder, circa 6 ha, gelegen aan de Zeddamseweg in Etten op de percelen Gendringen, sectie M, nummers 2171, 2818 en 1553 (gedeeltelijk).

 

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., onder 3° Wabo. Onderdeel van deze procedure is een door de gemeenteraad af te geven verklaring van geen bedenkingen (vvgb). In zijn vergadering van 24 september 2020 heeft de raad voor elk van de drie zonnevelden de vvgb gewijzigd vastgesteld. De wijzing betreft de termijn waarbinnen na de looptijd van de vergunning het zonneveld met toebehoren moet zijn verwijderd. In de ontwerp-vvgb’s was dat twee maanden, in de definitieve vvgb’s is dat zes maanden.

 

Zienswijzen

De ontwerpbeschikkingen en ontwerp-vvgb’s hebben gedurende zes weken voor iedereen ter inzage gelegen. Er zijn meerdere zienswijzen ingediend. Voor elk van de zonnevelden is daarom een nota beantwoording zienswijzen opgesteld. De verleende omgevingsvergunningen worden ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen licht gewijzigd. Deze wijziging is gelijk aan de hiervoor genoemde wijziging in de vvgb’s.

 

Inzage

De definitieve omgevingsvergunningen, vvgb’s en bijbehorende stukken liggen van 8 oktober 2020 tot en met 19 november 2020 voor iedereen ter inzage. Alle stukken zijn in elektronische vorm te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). De stukken zijn te vinden via bovengenoemde locatiegegevens en identificatienummers.

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij de balie vergunningen. Deze is bereikbaar via (0315) 292 292 en balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Bij de balie vergunningen kunt u alle stukken zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Beroep en inwerkingtreding

Tegen de verleende omgevingsvergunningen kan tijdens de terinzagelegging beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die het er niet mee eens zijn en die in de voorprocedure tijdig een zienswijze hebben ingediend. Beroep kan ook worden ingesteld door belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingediend. Tegen uitsluitend de wijziging van de omgevingsvergunningen ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunningen kan iedereen beroep instellen.

De omgevingsvergunningen worden na afloop van de inzagetermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een omgevingsvergunning waartegen een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt niet van kracht voordat de rechter op het verzoek om voorlopige voorziening heeft beslist.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrecht van Rechtbank Gelderland. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van Rechtbank Gelderland. Het adres van de rechtbank is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. In een beroepschrift moeten in ieder geval worden vermeld: naam en adres, datum, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen beroep wordt ingesteld, een kopie van het besluit en de redenen waarom beroep wordt ingesteld. Bij een verzoek om voorlopige voorziening moet daarnaast ten minste worden aangegeven wat het spoedeisend belang is en wat de voorlopige voorziening volgens de aanvrager moet inhouden.

Naar boven