Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen project ‘Steiger Rhoonse veer’ in Oud-Beijerland ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Inhoud en doel van het project

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het vervangen en verplaatsen van de aanlegsteiger ‘Rhoonse veer’ in het centrum van Oud-Beijerland. De aanlegsteiger wordt gebruikt voor voet- en fietsvaarverkeer tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol. De bestaande steiger wordt gesloopt en vervangen door een nieuwe steiger. De nieuwe steiger wordt op een andere plaats gelegd. De verplaatsing van de steiger is in strijd met het bestemmingsplan.

Voornemen omgevingsvergunning verlenen

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard hebben het voornemen om de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Dit doet zij door af te wijken van het bestemmingsplan met gebruikmaking van het zogenaamde ‘Wabo-projectbesluit’ (artikel 2.1, lid 1 onder c Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht). Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad besluiten een verklaring van geen bedenkingen te geven. De gemeenteraad heeft op 22 september 2020 ingestemd met het geven van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende liggen met ingang van 10 oktober tot en met 20 november 2020 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.PBSteigerRhoonseveerOB20–ON01) .

 

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Uw zienswijze op de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kunt u richten aan:

Uw zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning kunt u richten aan:

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning steiger Rhoonse veer’.

Uw zienswijze op de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kunt u richten aan:

De gemeenteraad Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp verklaring van geen bedenkingen steiger Rhoonse veer’.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Éowyn van Miltenburg via telefoonnummer 088 – 647 37 77of via e-mail eowyn.vanmiltenburg@gemeentehw.nl.

Naar boven