Ontwerpbestemmingsplan 'Vogelaardreef 26, Noordwijk' ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het

ontwerpbestemmingsplan ‘Vogelaardreef 26, Noordwijk’ met plancode NL.IMRO.0575.BPLGVogelaardr26-ON01 ter inzage ligt. De procedure staat beschreven in artikel 6.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Plangebied

Het betreft de locatie Vogelaardreef 26, hoek De Boender, in het gebied het Langeveld.

Inhoud van het plan

Op de locatie Vogelaardreef 26 is de initiatiefnemer voornemens de bestaande manege te beëindigen en het genoemde perceel te herinrichten. Daarbij wordt een schuurruimte gesloopt, een paardenbak verwijderd en een bestaande paardenbak (t.b.v. een aantal privépaarden) verlegd. Daarnaast wordt de functie van de bestaande woning gewijzigd in die van plattelandswoning (dat is een agrarische bedrijfswoning die mag worden bewoond door een niet aan het bijbehorende agrarisch bedrijf verbonden bewoner) en wordt aan De Boender en nieuwe woning gebouwd, een zogenaamde Greenportwoning. Daarnaast wordt het agrarisch bouwvlak verkleind zodat er geen agrarische gebouwen meer kunnen worden gebouwd. Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor deze ontwikkeling. De regels ten aanzien van de nieuw te bouwen woning zullen overeenkomstig de regels zijn zoals die gelden ten aanzien van de reeds bestaande burgerwoningen in het landelijk gebied.

Wijzigingen ten opzicht van het voorontwerp

Het ontwerpbestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp dat al in eerdere instantie ter visie heeft gelegen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vogelaardreef 26, Noordwijk’ ligt vanaf 14 oktober 2020 tot en met 24 november 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPLGVogelaardr26-ON01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 24 november 2020) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Vogelaardreef 26, Noordwijk”. Voor een eventuele mondelinge (telefonische) zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

 

Noordwijk, 13 oktober 2020

Naar boven