besluit hogere waarden geluid voor LAGEWEG ZANDPAD POORTVLIET

Logo Tholen

Burgemeester en wethouders van gemeente Tholen geven kennis van de terinzagelegging van het besluit hogere waarden geluid voor het bestemmingsplan Lageweg-Zandpad te Poortvliet:

Besluit: hogere waarden geluid voor het bestemmingsplan Lageweg-Zandpad te Poortvliet

Plangebied: Perceel 810 ten noorden van de N286, ter hoogte van het Zuidplantsoen in Poortvliet

Aanleiding: Uit het akoestisch onderzoek wegverkeers- en industrielawaai d.d. 8 augustus 2019 van Tritium Advies BV blijkt dat om meerdere redenen (stedenbouwkundige, financiële en verkeerskundige) het treffen van bron- en/of overdrachtsmaatregelen op bezwaren stuit, dan wel ontoereikend zijn om te kunnen voldoen aan de voorkeursgrenswaarde. Uit het Akoestisch onderzoek blijkt verder dat verlening van de hogere waarde in beginsel mogelijk is. De geluidbelastingen zijn lager dan de maximaal toelaatbare ontheffingswaarde. Bij deze ontwikkellocatie gaat het onder andere om het concentreren van agrarische activiteiten teneinde de bedrijfsvoering te optimaliseren en de verkeersbewegingen te minimaliseren. Er is sprake van een kwaliteitsverbetering in ruimtelijke zin. Tevens is er sprake van een geaccepteerd binnenmilieu. Het project voldoet aan een goede ruimtelijke ordening.

Beroep

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit).

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn bedraagt zes weken na terinzagelegging.

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

 

Naar boven