Gemeente Nissewaard – vastgesteld bestemmingsplan De Haven 2019 en Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage

Logo Nissewaard

De raad van de gemeente Nissewaard heeft op 23 september 2020 het bestemmingsplan De Haven 2019 gewijzigd vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 september 2020 het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan De Haven 2019 ligt in de wijk De Elementen in Spijkenisse en wordt begrensd door Veerweg, Elementenweg, Schenkelweg en in het noordoosten de plangrens van bestemmingsplan 'De Dijk en Het Land'

Planfase

Vastgesteld.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPDeHaven2019-3001

Inzage

U kunt het bestemmingsplan en het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder (bijlage 20 van het bestemmingsplan (pdf)) van 9 oktober tot en met 19 november 2020 inzien:

Reageren (beroep)

Bent u het niet eens met de vaststelling van het bestemmingsplan dan kunt u tot en met 19 november 2020 beroep indienen. Dat kan alleen als u belanghebbende bent en tijdig een reactie (zienswijze) heeft ingediend.

Heeft u niet eerder op het bestemmingsplan gereageerd dan kunt u alleen tegen de wijzigingen een beroep indienen.

De beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder loopt tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan (artikel 145 Wet geluidhinder).

Stuur uw beroep per brief. Vermeld daarin:

  • datum van de brief

  • uw naam en adres

  • uw bezwaren

  • het nummer van het gemeenteblad/Staatscourant van dit besluit (rechtsboven in deze bekendmaking)

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

  • Raad van State

  • Afdeling Bestuursrechtspraak

  • Postbus 20019

  • 2500 EA Den Haag

Of u dient het beroep digitaal in via digitaalloket.raadvanstate.nl.

Uitstel (voorlopige voorziening)

Als u een beroep indient kunt u ook om uitstel van deze besluiten vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient u in bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden in werking op 20 november 2020 (de dag na afloop van de beroepstermijn). Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het bestemmingsplan, het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder of wilt u een afspraak maken, bel dan naar het team Ruimtelijke inrichting via telefoonnummer: 14 0181.

Naar boven