Bestemmingsplan ‘Moorland-west, herziening sportpark’ vastgesteld

Logo Oirschot

Op 29 september 2020 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan ‘Moorland-west, herziening sportpark’ vastgesteld onder identificatienummer NL.IMRO.0823.BPOIMRLSPORTPARK-VAST.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de renovatie van het Sportpark Moorland mogelijk. In 2018 zijn de renovatieplannen grotendeels van start gegaan en passend binnen het vigerend bestemmingsplan. Een aantal onderdelen van de voorgenomen plannen zijn echter niet volledig passend binnen het vigerend bestemmingsplan. Naar aanleiding hiervan is dit bestemmingsplan opgesteld.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 15 oktober 2020 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0823.BPOIMRLSPORTPARK-VAST.

Ook kunt u het plan op afspraak inzien bij het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. De beroepstermijn loopt met ingang van 16 oktober 2020 t/m 26 november 2020. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

 

  • 1.

    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 14 oktober 2020

Naar boven