Vastgesteld wijzigingsplan ‘Kerkweg 49-51, Aerdt’, Zevenaar

Logo Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan “Buitengebied 2008 (voormalig Rijnwaarden)” hebben gewijzigd. Het ontwerp wijzigingsplan heeft ter inzage gelegen van 9 juli 2020 tot en met 19 augustus 2020. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het wijzigingsplan is op 8 september 2020 ongewijzigd vastgesteld. Vanwege een publicatiefout bij de start van de terinzagelegging van het vastgestelde plan (17 september 2020 tot en met 30 oktober 2020) vindt de terinzagelegging opnieuw plaats. Inhoudelijk is het wijzigingsplan niet gewijzigd.

 

Inhoud van het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de percelen Kerkweg 49 tot en met 53 in Aerdt. Op deze locatie zijn in het bestemmingsplan drie woningen en agrarische bebouwing toegestaan. Met dit wijzigingsplan is de agrarische bebouwing weg bestemd en mag daarvoor in de plaats een nieuwe woning in een erfopzet worden gerealiseerd.

 

Ter inzage

De stukken liggen ter inzage van 15 oktober 2020 tot en met 26 november 2020in het gemeentehuis Zevenaar, Kerkstraat 27 in Zevenaar. Het wijzigingsplan is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0299.WP09KERKWEG-VA01.

 

Beroep

Van 16 oktober 2020 tot en met 26 november 2020 kan tegen het uitwerkingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    degene die een zienswijze heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerp uitwerkingsplan bij het college kenbaar te maken;

  • 3.

    iedereen kan beroep instellen tegen de wijzigingen die het college bij vaststelling van het uitwerkingsplan heeft aangebracht In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

     

In werking treden uitwerkingsplan

Het besluit van het college treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Zevenaar, 14 oktober 2020

Gemeente Zevenaar,

Namens deze:

B. van der Meer

Naar boven