Kennisgeving vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit Betondak, Arkel

Logo Molenlanden

Besluit

Het college van burgemeester en wethouders van Molenlanden heeft een besluit genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de herontwikkeling van het terrein ‘Betondak’ ten noorden van de dorpskern van Arkel met het bestemmingsplan ‘Chw Omgevingsplan Betondak Arkel’. Het voornoemde bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie van de voormalige betonfabriek in Arkel en voorziet in de herbestemming van het Betondak-terrein tot recreatief woonwerkgebied. Deze ontwikkeling betreft een "stedelijke ontwikkeling" zoals beschreven in bijlage D, onder 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage (Stb. 2011, nummer 102). Hiervoor geldt een m.e.r.-beoordelingsplicht.

Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet het bevoegd gezag daarom besluiten of voor de beoogde ontwikkeling een milieueffectrapport is vereist. Het betreft een beslissing omtrent de vraag of bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit - het bestemmingsplan - vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben, een milieueffectrapport moet worden gemaakt. Hiervoor is op 8 juli 2020 een aanmeldnotitie ingediend. Naar aanleiding van deze notitie alsmede met verwijzing naar de inhoudelijke en gemotiveerde reactie van de omgevingsdienst op de notitie besluit het college dat geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Er zijn geen belangrijke nadelige gevolgen van de activiteit voor het milieu te verwachten die reden geven voor een milieueffectrapport als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer.

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 9 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor tijdens openingstijden.

Vervolgprocedure

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

Informatie

Voor informatie over deze beslissing of voor het maken van een afspraak kan contact opgenomen worden met de heer R.S. Kip van de gemeente Molenlanden via het telefoonnummer 088 75 15 000.

Naar boven