Gemeente Aalsmeer – Ontwerpbestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2021’

Logo Aalsmeer

Z19-006733

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 9 oktober tot en met 19 november 2020 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2021’ met de bijbehorende stukken.

 

Het plangebied van dit plan beslaat de gronden aan weerszijde van de Uiterweg, de Westeinderplas inclusief de eilanden en de oevers van de Westeinderplas langs de Stommeerweg, Kudelstaartseweg en Herenweg. Het ontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005’. Het geeft een actueel beheerkader voor het gebruik van gronden en gebouwen binnen het plangebied. Het ontwerp is in beginsel conserverend van aard, wat wil zeggen dat het plan niet tot nauwelijks inspeelt op toekomstige ontwikkelingen.

 

De ontwikkelingen die aanvankelijk in het voorontwerp ‘Uiterweg-Plasoevers 2019’ zaten zijn niet meer in dit ontwerp voorzien. De ontwikkelingslocaties Fort Kudelstaart, Nieuw-Calslagen (Jan Lunenburg Oever), Royal Terra Nova (percelen achter Uiterweg 222) en Marinapark Aalsmeer (percelen achter Uiterweg 116a) vallen buiten dit ontwerpbestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 9 oktober tot en met 19 november 2020.

 

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

 

Digitaal

U kunt de digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan "Uiterweg-Plasoevers 2021” raadplegen op:

de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.19-OW01

en op de gemeentelijke viewer onder: http://0358.ropubliceer.nl

 

Papier

Het papieren ontwerpbestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2021” met behorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij:

de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1;

de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1.

In verband met de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus, dient voor inzage eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt via 0297-387575 (balie Aalsmeer) en 020-5404911 (balie Amstelveen).

 

Z ienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan de Gemeenteraad Aalsmeer (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van zaaknummer

Z19-006733. Digitaal indienen kan onder vermelding van het zaaknummer én uw adresgegevens via fu-so@amstelveen.nl. Degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

 

 

Naar boven