Vooraankondiging uitwerkingsplan ‘Nieuwe Vesting, deelplan Westkwartier’ te Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat een uitwerkingsplan worden opgesteld voor Nieuwe Vesting, deelplan Westkwartier.

Het plangebied ligt ten westen van de stadskern Bergen op Zoom en de wijk Havenkwartier. Het deelgebied Westkwartier ligt in het westen van Nieuwe Vesting en wordt begrensd door het deelgebied Oostkwartier aan de oostzijde, deelgebied Soete Veste in het noorden en de Van Konijnenburgweg aan de westelijke zijde. De zuidzijde wordt begrensd door de Spirituslaan. De Spirituslaan sluit aan op de Van Konijnenburgweg – Van Gorkumweg, welke deel uitmaken van de randweg van Bergen op Zoom.

Het in voorbereiding zijnde uitwerkingsplan bevat het juridisch planologisch kader voor de ontwikkeling van maximaal 50 duurzame koop- en huurwoningen, waarvan nu 21 grondgebonden woningen 29 appartementen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk reacties tegen het (voor)ontwerpuitwerkingsplan naar voren te brengen. Dit komt later in de procedure wel aan de orde.

Het (voor)ontwerpuitwerkingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd worden in het Stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom en is dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Zodra het (voor)ontwerpuitwerkingsplan ter inzage worden gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Gazet, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening (telefoonnummer 0164-277524).

 

Bergen op Zoom 14 oktober 2020

Naar boven