Bestemmingsplan ‘‘2e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Teylingen’ ter inzage

Logo Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 24 september 2020 het bestemmingsplan ‘ 2e partiële herziening Buitengebied Teylingen’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2020TEY01059-VA01 ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Toelichting op het bestemmingsplan

Op 19 december 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan 'Buitengebied Teylingen, 1e herziening' vastgesteld. Gebleken is dat de regel over het aantal toegestane vrijstaande bijgebouwen bij recreatieverblijven onduidelijk is. De redactie van deze regel laat daarmee ruimte voor interpretatie van deze regel voor de bouw van meer dan één bijgebouw bij een recreatieverblijf. Dit is niet de bedoeling. De juiste toepassing is dat per recreatieverblijf maximaal één bijgebouw is toegestaan. Door middel van deze partiële herziening wordt de betreffende regel uit het geldende berstemmingsplan aangepast.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 8 oktober tot en met woensdag 18 november 2020 in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim ter inzage. Wij werken vanwege de coronamaatregelen op dit moment alleen op afspraak. Wilt u langskomen om het ontwerpbestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Lindy van der Klaauw van domein Ruimtelijke ontwikkeling, via 14 0252.

 

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Bouwen en wonen – Bestemmingsplannen – Ter inzage – Teylingen vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het bestemmingsplan downloaden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 9 oktober tot en met donderdag 19 november 2020 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de gewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 20 november 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: l.vanderklaauw@hltsamen.nl.

Naar boven