Gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb) bestemmingsplan ‘Torenpad- West, bouwen van 100 woningen, Boskoop

Logo Alphen aan den Rijn

Algemeen

Op 23 april 2020 heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn het bestemmingsplan ‘Torenpad- West en beeldkwaliteitsplan’ gewijzigd vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De ingestelde beroepen zijn nog niet behandeld door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Herstelbesluit

De door appellanten in beroep kenbaar gemaakte argumenten hebben aanleiding gegeven om een wijziging door te voeren in de planregels namelijk het overgangsrecht.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 september 2020 door middel van een herstelbesluit het bestemmingsplan ‘Torenpad-West, met planidentificatienummer NL.IMRO.0484.BKtorenpadwest-VA01, gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het op 23 april 2020 vastgestelde bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bevat 1 aanpassing van de regels ten opzichte van het reeds vastgestelde plan:

  • 1.

    Artikel 15 heeft nu twee subleden namelijk het bouw- en gebruiksovergangsrecht conform artikel 3.2.2 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Het herstelbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan liggen, gedurende 6 weken, met ingang van donderdag 8 oktober 2020 tot en met woensdag 18 november 2020 voor iedereen ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen de door de gemeenteraad met het herstelbesluit van 24 september 2020 in de regels van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

In die brief vermeldt u uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit met het beroepschrift mee.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treden de herstelbesluiten van genoemd bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het desbetreffende besluit niet op. Als het besluit voor u onherstelbare gevolgen heeft, kunt u, totdat op het beroep is beslist, een verzoek tot voorlopige voorziening doen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

De eerder ingestelde beroepen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, die zijn gericht tegen de vaststelling van genoemd bestemmingsplan, hebben op grond van het bepaalde in artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het bij bedoeld herstelbesluit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 7 oktober 2020

Naar boven