Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan Achterdijk 66b, Oostromsdijkje 3, 3a en 3b, Werkhoven en Schoudermantel 62 Odijk.

Logo Bunnik

De gemeente Bunnik heeft een aanvraag ontvangen voor het oprichten van een woning aan de Achterdijk 66b in Werkhoven. Voor dit plan wordt gebruik gemaakt van de ruimte-voor-ruimte regeling; op de percelen Achterdijk 66b en Oostromsdijkje 3a en 3b worden enkele oude agrarische opstallen verwijderd. Op het perceel Schoudermantel 62 word het agrarisch bouwblok verwijderd.

De ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Achterdijk 66b, Oostromsdijkje 3, 3a en 3b, Werkhoven en Schoudermantel 62’ opgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woning, vanwege het wegverkeer op de Achterdijk, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

Zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na deze publicatie zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw brief richten aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder duidelijke vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z/19/122188.

Inzage van de stukken

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken heeft eerder dit jaar ter inzage gelegen. Het gerelateerde ontwerpbestemmingsplan ‘Achterdijk 66b, Oostromsdijkje 3, 3a en 3b Werkhoven en Schoudermantel 62 Odijk’ wordt echter vanwege een technische onvolkomenheid bij de publicatie opnieuw ter inzage gelegd. Omdat het ontwerpbesluit hogere waarden gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage moet liggen, wordt ook het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken opnieuw ter inzage gelegd, van 9 oktober 2020 tot en met 19 november 2020. U kunt de documenten tijdens de inzagetermijn inzien in het gemeentehuis aan het Singelpark 1 in Odijk.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

 

Naar boven