Bestemmingsplan “Kern Heinkenszand, gedeelte 2e supermarkt Stenevate, 2020” en gecoördineerde besluiten omgevingsvergunning

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

 

  • 1.

    Bij besluit van 3 september 2020 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan “Kern Heinkenszand, gedeelte 2e supermarkt Stenevate, 2020” gewijzigd vastgesteld;

  • 2.

    Bij besluit van 29 september 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders van Borsele de omgevingsvergunning verleend voor de activiteit bouw ten behoeve van de bouw van een supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand. De omgevingsvergunning is verleend in overeenstemming met de ontwerpvergunning;

  • 3.

    Bij besluit van 29 september 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders van Borsele de omgevingsvergunning verleend voor de activiteit uitrit ten behoeve van het wijzigen van de in-/uitrit van de nieuwe supermarkt en het gemeentehuis op de Stenevate in Heinkenszand. De omgevingsvergunning is verleend in overeenstemming met de ontwerpvergunning.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de Stenevate in Heinkenszand een tweede supermarkt te realiseren met bijbehorende parkeervoorzieningen. De nieuwbouw komt tussen de bestaande supermarkt en het gemeentehuis. Het voormalige politiebureau en de brandweerpost worden hiervoor gesloopt. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn bij de vaststelling in hoofdlijnen de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    Enkele teksten in het akoestisch rapport industrielawaai (bijlage 11 van het bijlagenboek) zijn gecorrigeerd;

  • 2.

    De notitie “Gemeente Borsele, 2e supermarkt Heinkenszand, Reactie op zienswijzen marktonderzoek” (d.d. 5 augustus 2020) is toegevoegd aan bijlage 1 (marktonderzoek) van het bijlagenboek;

  • 3.

    Enkele paragrafen van het verkeerskundig onderzoek (bijlage 2 van het bijlagenboek) zijn aangepast;

  • 4.

    In artikel 5 (Verkeer) van de regels is een voorwaardelijke verplichting opgenomen om wateroverlast te voorkomen;

  • 5.

    Het inrichtingsplan (figuur in paragraaf 3.3 van de toelichting) is enigszins aangepast;

  • 6.

    De waterparagraaf (paragraaf 4.6 van de toelichting) is geactualiseerd;

  • 7.

    Aan artikel 9, lid 9.1.1 van de regels (Algemene afwijkingsregels) is een nieuw lid toegevoegd waarmee het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid krijgt af te wijken van het vastgelegde bouwpeil.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit.

Gedeputeerde Staten van Zeeland heeft, in afwijking van artikel 3.8, lid 4 Wro, ingestemd met vervoegde publicatie van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen.

Inzage

Het bestemmingsplan en vaststellingsbesluit kunt u vanaf 8 oktober 2020 raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Plan bekijken ↔ Plannen zoeken”. Vul dan in het venster “Plannaam of- nummer” de volgende identificatiecode in: NL.IMRO.0654.BPHZ2SMSV2019-0003. U kunt het bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl ook via de gemeentelijke website www.borsele.nl benaderen.

Verder kunt u vanaf 8 oktober 2020 het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de omgevingsvergunningen inzien in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is voor het inzien van stukken geopend van maandag t/m donderdag van 08:30 – 12:00 uur en van 13:00 – 15:30 uur en vrijdagochtend van 08:30 – 12:00 uur. In verband met de coronamaatregelen vragen wij u om voor het inzien van stukken van tevoren telefonisch een afspraak te maken, zodat deze alvast voor u kunnen worden klaargelegd. U kunt daarvoor contact opnemen met het team Informatiebeheer en ondersteuning via het algemene telefoonnummer 0113-238383.

Beroep

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken;

  • 3.

    een belanghebbende die door de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht in een nadeligere positie wordt gebracht.

De beroepstermijn loopt van 9 oktober tot en met 19 november 2020.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 7 oktober 2020

Naar boven