(Gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplannen: Parapluplan 2020

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, dat voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 september 2020 vastgestelde bestemmingsplannen:

Gewijzigd vastgesteld:

  • 1.

    Casterhoven, Deelplan B, fase 7

Het bestemmingsplan is vastgesteld om de bouw van maximaal 140 woningen mogelijk te maken op Casterhoven, Deelplan B, fase 7. Het plan betreft grofweg het gebied ten zuiden van de spoorlijn, ten westen van de Hoofdstraat en ten noorden van het Pantarijn in Kesteren. De wijziging ziet op een aanpassing van de verbeelding en regels om slechts de bouw van 1 vrijstaande woning mogelijk te maken op het perceel direct grenzend aan en ten noorden van de Hoofdstraat 64.

  • 1.

    Opheusden, ABC-zuidelijke bedrijfskavels zuidzijde

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van aan de laanboomteelt gerelateerde bedrijvigheid mogelijk (inclusief de daarbij behorende bedrijfsbebouwing). Het plangebied ligt aan de straat Pottenveld, ten westen van Dodewaardsestraat 2 (tussen de Dodewaardsestraat en de Betuweroute/A15). De wijziging ziet op een aanpassing van de planregels i.v.m. het aspect externe veiligheid.

 

Ongewijzigd vastgesteld:

  • 1.

    Herenland fase 3a

Het bestemmingsplan is vastgesteld om de bouw van 5 woning mogelijk te maken op de locatie Herenland (locatie is gelegen tussen de Nannenbergstraat en de Hamsestraat te Opheusden).

  • 1.

    Brandweerkazerne Dalwagen ong. Dodewaard

Het bestemmingsplan is vastgesteld om het realiseren van een brandweerkazerne met oefenterrein mogelijk te maken op het perceel naast Dalwagen 84 in Dodewaard.

  • 1.

    Parapluplan 2020:

Doel van het paraplubestemmingsplan is een eenduidige en verruimde regeling om de bewoning van bestaande bedrijfswoningen op bedrijventerreinen door werknemers van het bedrijf (waarvan de aanwezigheid in het kader van de bedrijfsvoering niet noodzakelijk is) te legaliseren. Tevens is een regeling opgenomen om kamergewijze verhuur van woningen in het buitengebied tegen te gaan. Een paraplubestemmingsplan biedt de mogelijkheid alle - voor deze aspecten relevante - bestemmingsplannen binnen de gemeente in één keer te wijzigen.

Ter inzage legging

Inzageperiode: 8 oktober t/m 19 november 2020

Inzageplaatsen:

- analoog: tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Neder-Betuwe bij de receptie, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden LET OP! In verband met de Corona-crisis kan er sprake zijn van gewijzigde openings- en inzagetijden. Check de website www.nederbetuwe.nl voor de actuele informatie.

- digitaal:

  • 1.

    Casterhoven, Deelplan B, fase 6

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpKEcasterhovenB7-vst1

  • 1.

    Opheusden, ABC-zuidelijke bedrijfskavels zuidzijde

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpOPpottenveldA-vst1

  • 1.

    Herenland fase 3a

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpOPherenland3A-vst1

  • 1.

    Brandweerkazerne Dalwagen ong. Dodewaard

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpDOdalwagenA-vst1

  • 1.

    Parapluplan 2020

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpNBparaplu2020-vst1

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpplan bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, danwel belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de aangebrachte wijzigingen, kunnen gedurende de beroepstermijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde plan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 7 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven