Gemeente Duiven - bestuurlijke lus bestemmingsplan - Supermarkten Centrum Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2020 de toelichting het bestemmingsplan “Supermarkten Centrum Duiven”, nader heeft aangevuld met 2 bijlagen.

Het besluit volgt op de tussenuitspraak (kenmerk 201803867/1/R1) van 4 december 2019 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) over het vaststellingsbesluit van 13 maart 2018 over het bestemmingsplan “Supermarkten Centrum Duiven”.

Inhoud tussenuitspraak

In de tussenuitspraak heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen om het bestemmingsplan op twee onderdelen te herstellen:

  • Het eerste onderdeel betreft een nadere onderbouwing inzake de evenredigheideis die volgt uit de Dienstenrichtlijn. Meer specifiek betreft dit een onderbouwing gericht op de effectiviteit van de planologische regeling ten behoeve van het voorkomen van leegstand.

  • Het tweede te herstellen onderdeel heeft betrekking op de concrete uitbreidingsplannen van Jumbo. Als gevolg van ruimtelijke afwegingen is de raad van Duiven van mening dat de beoogde uitbreiding vanuit planologisch opzicht niet gewenst is. Naar het oordeel van de Afdeling heeft de raad zijn standpunt over de gevolgen van de uitbreiding op de omgeving niet afdoende onderbouwd.

Daarbij hoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Aanvullende motivering

Op basis van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad besloten tot nadere motivering van het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan “Supermarkten Centrum Duiven” door de toelichting aan te vullen met 2 extra bijlagen;

  • -

    Duiven centrum nadere onderbouwing regeling supermarkten;

  • -

    Onderbouwing beoordeling initiatief Jumbo.

Hiermee is het oorspronkelijke vaststellingsbesluit aangepast met een nieuw besluit met een verbeterde motivering.

Inzien

Het besluit ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van donderdag 8 oktober 2020 tot en met woensdag 18 november 2020 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088 695 3000.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal in te zien op http://0226.roview.net of op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0226. BPCENTRUM008-VS02

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het (ontwerp-)besluit kunnen tegen het herstelde besluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degenen die eerder beroep hebben ingesteld tegen het oorspronkelijke vaststellingsbesluit hoeven niet opnieuw beroep in te stellen tegen het verbeterde besluit. Hun beroep heeft hierop van rechtswege betrekking (artikel 6:19 lid 1 Algemene wet bestuursrecht).

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met behandelend ambtenaar E. Haak van 1Stroom. 1Stroom werkt voor de gemeente Duiven en de gemeente Westervoort. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 695 3000.

Naar boven