Wet geluidhinder ontwerp-Geluidsplan Industrieterrein Schiedam-Zuid 2020 en ontwerp-Geluidsreductieplan Industrieterrein Schiedam-Zuid

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken bekend dat het ontwerp-Geluidsplan Industrieterrein Schiedam-Zuid 2020 en het ontwerp-Geluidsreductieplan Industrieterrein Schiedam-Zuid gelijktijdig ter inzage worden gelegd.

Geluidsplan

De ruimtelijke opbouw van Schiedam heeft tot gevolg dat er een grote mate van wisselwerking bestaat tussen de bedrijven in het havengebied en de omliggende woongebieden. Een goede ruimtelijke ordening en een gezonde fysieke leefomgeving vragen om een afgewogen keuzes inzake de hoeveelheid geluid die acceptabel is en die recht doet aan belangen van zowel bedrijven als bewoners.

Om recht te doen aan de belangen van de gevestigde bedrijven en de belangen van omwonenden, denkt de gemeente na over maatregelen om enerzijds ruimte te bieden voor de bestaande bedrijvigheid en anderzijds waarborgen te bieden voor het woon- en leefklimaat van omwonenden. Om tot deze afgewogen keuze te komen is het Geluidsplan Industrieterrein Schiedam-Zuid 2020 opgesteld. In het Geluidsplan worden mogelijke oplossingsrichtingen beschreven, alsmede de onderlinge samenhang tussen de verschillende oplossingsrichtingen.

Geluidsreductieplan

Voor het havengebied van Schiedam geldt dat de bedrijven gezamenlijk een vastgelegde hoeveelheid geluid mogen produceren. Op het moment dat er geen geluidsruimte beschikbaar is voor de op het industrieterrein gevestigde bedrijven, geeft de Wet geluidhinder burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een geluidreductieplan vast te stellen. Een geluidsreductieplan biedt de mogelijkheid om op korte termijn de omgevingsvergunningen (milieu) te kunnen actualiseren, in samenhang met een realistisch plan om de overschrijding van de grenswaarden voor geluid binnen een periode van 5 jaar teniet te doen. Het geluidsreductieplan vormt daarmee een belangrijk onderdeel van het Geluidsplan.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerp-geluidsplan en het ontwerp-geluidsreductieplan liggen vanaf 8 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De ontwerp-stukken kunnen op verzoek digitaal worden toegestuurd per e-mail. Neemt u hiervoor contact op met het KCC.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerp-Geluidsreductieplan en/of ontwerp-Geluidsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunt u op afspraak indienen bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vanwege de corona-maatregelen wordt geen informatie-bijeenkomt georganiseerd. Wanneer behoefte is aan verduidelijking of nadere informatie is het mogelijk hiervoor een individueel (digitaal) gesprek in te plannen. Neemt u in dat geval contact op met dhr. B. Hovens via het KCC.

Schiedam, 7 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

drs. M.A. van den Hende, wnd. secretaris

C.H.Lamers, burgemeester

Naar boven