Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet

Logo Nunspeet

Met ingang van woensdag 7 oktober 2020 ligt in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.nunspeet.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO NR: NL.IMRO.0302.bp01184-ow01).

De gemeente Nunspeet is voornemens een kleinschalig bedrijventerrein te realiseren ten zuiden van de kern Elspeet. Om dit te realiseren zijn gronden aangekocht aan de Uddelerweg en Apeldoornseweg 80 in Elspeet. Op de locatie wordt een bestaand agrarisch bedrijf beëindigd en de aanwezige agrarische bebouwing gesaneerd. Een ontsluitingsweg wordt aan de Uddelerweg gerealiseerd ter zuiden van de aanwezige supermarkt. Tevens wordt de planologische herontwikkeling van het perceel Diepeweg 20 in Elspeet meegenomen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet.. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met het directieteam Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, via telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Voor het plan wordt ook een beeldkwaliteitplan opgesteld en te zijner tijd door de gemeenteraad vastgesteld en gepubliceerd.

 

Besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage (m.e.r)

Het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet maakt bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage een besluit heeft genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein in Elspeet.

Op basis van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet het bevoegd gezag bepalen of voor de beoogde ontwikkeling een Milieu Effect Rapport (MER) is vereist. De m.e.r. onderzoekt de milieugevolgen van een plan of een besluit en (milieuvriendelijker) alternatieven. Het onderhavige plan betreft een bedrijvenontwikkeling van 2,5 hectare netto in Elspeet en blijft daarmee (ver) onder de drempel van 20 ha bedrijfsvloeroppervlak bedrijventerrein en/of 75 ha industrie. Daarom kan volstaan worden met een vormvrije m.e.r.-beoordeling. Het ontwerpbestemmingsplan is die vormvrije m.e.r.-beoordeling waarmee in het kader van dit bestemmingsplan de belangrijkste milieuaspecten in beeld zijn gebracht. Er is niet gebleken dat er sprake is van een ontwikkeling welke een forse invloed heeft op het milieu in de omgeving. Belangrijke milieugevolgen kunnen worden uitgesloten. Verder onderzoek in het kader van het Besluit milieueffectrapportage is niet nodig, het plan is niet m.e.r-plichtig.

Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een beslissing inzake de voorbereiding van een besluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Hiertegen is geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk. Het maakt onderdeel uit van de onderbouwing van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet. Binnen die procedure kunt u zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan waarbij ook de vormvrije m.e.r.-beoordeling kan worden betrokken.

 

Naar boven