Burgemeester en wethouders van gemeente Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:
De gemeenteraad van Montfoort heeft bij besluit van 29 september 2020 het bestemmingsplan ‘Energietuin Mastwijkerdijk Montfoort’ (NL.IMRO.0335.BpEtuinMwd-VG01) vastgesteld.
Tevens heeft de gemeenteraad van Montfoort bij besluit van 29 september 2020 besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.
Omschrijving bestemmingsplan
Het bestemmingsplan ‘Energietuin Mastwijkerdijk Montfoort’ voorziet in een planologische regeling waarmee de ontwikkeling van een energietuin ter plaatse van de voormalige stortlocatie aan de Mastwijkerdijk te Montfoort. Het betreft een combinatie van opwek van duurzame energie met natuurontwikkeling, educatie en extensieve recreatie.
Terinzagelegging
Het bestemmingsplan (met de daarbij horende bijlagen) ligt met ingang van 7 oktober tot en met 18 november 2020 voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden in het stadskantoor gemeente Montfoort. Het volledige bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie (IDN: NL.IMRO.0335.BpEtuinMwd-VG01). Ook zal deze publicatie inclusief een digitale versie van het bestemmingsplan op de gemeentelijke website geplaatst worden (www.montfoort.nl).
Beroep
Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht kunnen met ingang van 7 oktober tot en met 19 november 2020 beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.
Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.
Voorlopige voorziening
Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.
Inwerkingtreding
Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.