Ontwerpbestemmingsplan ‘De Gijzel ong. (naast 31b), Helvoirt’ en ontwerpbeschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Haaren

Helvoirt

De Gijzel ong., kadastraal bekend als gemeente Helvoirt, sectie D, nummers 3201 en 5569.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    het bestemmingsplan “De Gijzel ong. (naast 31b), Helvoirt” met identificatienummer NL.IMRO.0788.BP19HVTDeGijzelong-ON01 van de gemeente Haaren met de daarbij behorende stukken;

  • 2.

    de ontwerpbeschikking tot vaststelling van hogere grenswaarden (Wet geluidhinder).

De stukken liggen met ingang van zaterdag 03 oktober 2020 gedurende zes weken (tot en met vrijdag 13 november 2020) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP19HVTDeGijzelong-ON01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411) 62 72 82.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van drie ruimte-voor-ruimtewoningen. Onderdeel van het plan is een compensatieplan voor waterberging en een landschappelijke inpassing van het plangebied.

Vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maken (gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) tevens bekend dat zij hebben besloten hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen als gevolg van het wegverkeer over De Gijzel. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat wat betreft het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor één van de drie woningen wordt overschreden met maximaal 3 dB (51 dB). De ontwerpbeschikking tot vaststelling van deze hogere grenswaarden ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn (zaterdag 03 oktober 2020 tot en met vrijdag 13 november 2020) heeft iedereen de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder naar voren brengen. Bij het ontwerpbestemmingsplan richt u de zienswijze aan de gemeenteraad, bij de ontwerpbeschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder richt u de zienswijze aan het college van B&W. In beide gevallen kunt u de zienswijzen indienen per post via Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze geeft u duidelijk aan op welk onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking uw zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak via telefoonnummer (0411) 62 72 82. Van de mondelinge zienswijzen maken wij een verslag.

Haaren, 2 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven