Omgevingsvergunning Zonnepark Masterveldweg

Logo Winterswijk

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat zij op 29 september 2020 een omgevingsvergunning hebben verleend voor het project ‘Zonnepark Mastervelweg’. De omgevingsvergunning betreft het mogelijk maken van een zonnepark van circa 61 ha op de locatie Masterveld, globaal gelegen tussen de Masterveldweg, de Vredenseweg, de Duitse grens en de Wandersweg.

Inhoud

De omgevingsvergunning ‘Zonnepark Masterveldweg’ heeft betrekking op de volgende onderdelen: - Het bouwen van een zonnepark (art. 2.1, lid 1, onder a Wabo); - Het afwijken van het bestemmingsplan (art. 2.12, lid 1, onder a, onder 3° Wabo, juncto, art. 2.1, lid 3 Wabo.  De omgevingsvergunning ‘Zonnepark Masterveldweg’ heeft betrekking op de bouw van een zonnepark van circa 61 hectare op de locatie aan de Masterveldweg. Het gebruik van de gronden ten behoeven van een zonnepark past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Integrale herziening buitengebied Winterswijk’. Om die reden wordt met deze omgevingsvergunning afgeweken van het geldende bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, lid 1 sub c Wabo in combinatie met artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 Wabo.

Ter inzage

Het besluit ligt met ingang van woensdag 7 oktober 2020 tot en met dinsdag 17 november 2020 ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Het besluit is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0294.OV2006BGZONNEVMAST-VA01. Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u de fysieke stukken op afspraak komen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor. U kunt daartoe een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543-543543) of door een e-mail te sturen naar gemeente@winterswijk.nl. Is ook het plannen van een afspraak niet mogelijk of wenselijk, neemt u dan ook contact met ons op zodat wij met u kunnen afstemmen welke oplossingen denkbaar zijn.

Beroepstermijn

Tegen de verleende vergunning kan tijdens de terinzagelegging beroep worden ingesteld tegen het besluit door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

  • 2.

    Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

  • 3.

    Belanghebbenden die willen opkomen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, Postbus 90230, 6800 EM Arnhem. Het besluit treedt op donderdag 19 november 2020 in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de bovengenoemde rechtbank.

Naar boven