Gemeente Raalte, bestemmingsplan Heeten, Nieuw Stevenskamp

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 10 september 2020 het ‘Bestemmingsplan Heeten, Nieuw Stevenskamp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Zorggroep Raalte wil het huidige gebouw van De Stevenskamp vervangen door nieuwbouw. Het nieuwe gebouw zal 48 appartementen gaan bevatten en plaats bieden aan mensen met een intensieve zorgvraag. Ook komt er een multifunctioneel gedeelte in het gebouw om wat te kunnen eten en drinken (incl. terras) en ruimtes voor personeel, huisarts en prikpoli. Het nieuwe gebouw past niet in het vigerende bestemmingsplan. Om deze reden is een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor dit deelperceel.

 

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling besloten om mede naar aanleiding van een ingediende zienswijze het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Het artikel Leiding – Gas is hier en daar aangepast. De artikelen 5 en 6 die betrekking hebben op archeologie zijn verwijderd. Op de verbeelding is het gedeelte voor de geplande sluis tussen het nieuwe gebouw en Stevenserf verruimd. Ook is op de verbeelding de bestemming Leiding – Gas naar het zuiden toe verlegd.

 

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 8 oktober 2020 tot en met 19 november 2020 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte (vanwege het coronavirus bij hoge uitzondering op afspraak in te zien, tel. 0572 – 347799).

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link is

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20200002-GV01.

 

Van 9 oktober 2020 tot en met 19 november 2020 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

 

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

- belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

- Iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven