Vaststelling bestemmingsplan 'Landelijk gebied, herziening Borne 27'

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan 'Landelijk gebied, herziening Borne 27', zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 24 september 2020 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van vrijdag 2 oktober tot en met donderdag 12 november 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan 'Landelijk gebied, herziening Borne 27' elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGS000BP0022020P-VG01

Het bestemmingsplan voorziet in de oprichting van een bedrijfswoning aan Borne 27 te Schijndel. De woning betreft de eerste bedrijfswoning ten behoeve van het ter plaatse gevestigde hoveniersbedrijf en wordt opgericht middels een Ruimte voor Ruimte-titel. De planlocatie Borne 27 maakt onderdeel uit van de bebouwingsconcentratie ‘Borne’.

Voor de realisatie van het plan kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor geluidsbelasting uit de Wet geluidhinder van 48 dB voor de woning vanwege de weg Borne. De maximale geluidbelasting is berekend op 52 dB inclusief aftrek ex artikel 110g van de Wet geluidhinder. Omdat het Bouwbesluit 2012 voorziet bij de nieuwbouw van de bedrijfswoning in een minimale geluidwering van 24 dB, waarmee wordt voldaan aan het wettelijke geluidsniveau van 33 dB in de woning, is door het college van burgemeester en wethouders op 21 juli 2020 een hogere waarde vastgesteld.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.

Tevens kan door belanghebbenden binnen deze termijn van zes weken beroep tegen het besluit Hogere waarde Wgh worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Peter Smulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)413 381 826.

Veghel 1 oktober 2020

Naar boven